När ni ska till Arlanda

Om ni ska resa utomlands med flyg behöver ni även ta er till flygplatsen. Ska ni till exempel resa till Arlanda så finns det vissa saker som ni bör kolla upp för att er resa ska gå så smidigt som möjligt. Här är några tips om hur ni kan säkerställa att er resa går som planerat.

Planera

Kontrollera trafiksituationen innan ni åker. På så sätt kan ni planera er rutt i enlighet med detta och undvika eventuella förseningar. Det är även viktigt att ge er gott om tid för resan. Det är bättre att anlända tidigt till flygplatsen, och hellre åka några timmar “för tidigt”, än att missa ert flyg på grund av trafiken.

Går ert flyg väldigt tidigt på morgonen kan det vara värt att åka upp till Arlanda dagen innan och sova på hotellet som finns på flygplatsen. På så sätt undviker ni trafiken och ser till att ni är utvilade inför flyget, och kan då även njuta av en god natts sömn utan oro och bekymmer.

Image
Image

Kollektivtrafik

Om det är möjligt kan ni ta kollektivtrafik till Arlanda. Det är oftast snabbare och mer pålitligt än att köra själv. Det snabbaste och mest bekväma sättet att ta sig till flygplatsen är med Arlanda Express-tåget. Det tar bara 20 minuter från centrala Stockholm och avgår var 15:e minut.

Ni kan också ta det vanliga pendeltåget, som tar cirka 40 minuter. Men tänk på att dessa tåg inte går lika ofta som Arlanda Express. Så se till att ni kollar tidtabellen i förväg. Ett annat alternativ är att ta bussen. Det finns flera företag som erbjuder denna tjänst - och det brukar ta cirka 45 minuter att ta sig till flygplatsen från centrala Stockholm.