Klä sig för skidbacken

Är du sugen på att ta med dig ett gäng och åka till en riktig skidbacke för att åka lite skidor eller snowboard? I Sverige finns det många bra ställen med riktigt härliga skidbackar, där ett av dessa är Åre. Dock är det inte alla som har åkt skidor eller snowboard förut. Har man inte gjort det kan det vara svårt att ta med sig rätt kläder. Att åka utför i jeans och långkalsonger går såklart, men det kommer inte vara bekvämt och inte heller varmt.

Image

För att inte behöva åka runt och frysa under hela skidsemestern behöver du praktiska, tjocka och fodrade kläder. Vissa dagar kan det vara otroligt kallt i backen så då gäller det att ha många lager på sig. Riktiga täckbyxor, en ordentlig skidjacka och bra vantar är det första du ska tänka på. Sen bör du även ha underställ både på över- och underkropp.

Att klä på sig lager för lager är bra även om du råkar ta på dig för mycket kläder och därmed blir varm. Då är det bara att du tar av dig ett lager - till exempel den tröja du har över understället eller liknande - och så är problemet löst. Glöm inte att ha rejäla strumpor på dig, så att du inte fryser om fötterna. Och så ska du självklart även ha bra vantar så att dina fingrar inte behöver frysa till is.

Image
Image

Boende Åre

Det ni inte heller ska glömma är att boka ett boende i Åre. När ni ändå har tagit er ända till Åre vill ni ju stanna där ett par dagar och njuta av allt som finns där. För att ni ska kunna göra det bör ni se till att boka ett boende att hyra i god tid. Det finns många mysiga stugor och andra typer av boenden att hitta i och i närheten av Åre.