Hur du håller deadlines

Om du har svårt för att lämna in saker i tid och ofta missar deadlines finns det några knep du kan ta till för att förbättra detta. Vi förstår att det inte är med meningen som du inte håller deadlines, för oavsett om man vill eller inte så kan saker och ting ta mycket längre tid av vad man hade tänkt. Plus att man kan ha flera andra grejer att göra samtidigt.

Men för att du ska förbättra dig på detta måste du göra något annorlunda. Att hålla deadlines är viktigt för yrkeslivet då det kan vara många andra processer som beror på det arbete du har gjort. Därför behöver du lära dig att avsluta ett projekt i tid och på så sätt slippa behöva komma med ursäkter om varför det du har gjort kom in efter deadline.

Image
Image

Tidsplan

Så fort du vet att du har ett projekt, en uppgift eller ett arbete som ska göras och vara klart vid en viss tidpunkt så ska du göra en tidsplan. Hur lång tid har du på dig? Vad ska vara klart när för att du ska slippa behöva göra allting i sista sekund? Det är bättre att du börjar så fort du kan och använder den tid du får. 

Sätt även upp små deadlines för dig själv. Till exempel att det här ska vara klart om en vecka och nästa grej om två veckor. Då sätter du lite press på dig själv och får en bättre tidsuppfattning om hur lång tid saker och ting tar.